ÖZEL MAHMUT ÖN ANADOLU LİSESİ-ORTAOKULU

DEPREM VE YANGIN TATBİKATI

1-Deprem anı-cenin pozisyonunda masa kenarında eller başı koruyacak şekilde depremin geçmesi beklenecek.

2-Bodrum kattan başlayarak binanın boşaltılması.

3-Merdivenlerden sırası gelen sınıfın inmeye başlaması.
Amaç: Merdivenlerde izdihamı önlemek(SINIFLARIN BİNAYI TERK ETMESİ AŞAĞIDAKİ SIRAYA GÖREDİR.)

4-GİRİŞ KAT: Muhasebe ve Büroda bulunan personel hemen bahçeye çıkacak ve katlardan inen öğrencilere yardımcı olacak.

5-1.KAT LİSE: 10/B-10/A-12/B-12/A-11/A Sınıfları sağ tarafta bulunan merdivenleri kullanarak bahçede toplanacaklar, 11/B-9/B-9/A-Fizik laboratuvarı ve kimya laboratuvarında bulunan öğrenci ve öğretmenler sol tarafta(asansör tarafında) bulunan merdivenleri kullanarak bahçede toplanacaklardır.

6-2.KAT ORTAOKUOL: 12/C-9/C-8/B-8/A Sınıfları sağ tarafta bulunan merdivenleri kullanarak bahçeye çıkacaklar, 5/A-6/B-6/A-7/A-Müzik odası ve görsel sanatlar odasında bulunan öğrenci ve öğretmenler sol tarafta(asansör tarafında) bulunan merdivenleri kullanarak bahçede toplanacaklar.

7-3.KAT: Kütüphane de bulunan öğrenciler ve öğretmenler sol tarafta(asansör tarafında) bulunan merdivenleri kullanarak bahçeye ineceklerdir, kantinde bulunan öğrenci, öğretmen ve personel sağ taraftaki merdivenleri kullanarak bahçeye ineceklerdir.

UYULMASI GEREKEN KURALLAR

A)PANİK HALİNDE OLMAMAK VE YAPILAN UYARILARA DİKKAT ETMEK.

B)KATLARDA BULUNAN GÖREVLİLERİN ANONSLARINA UYMAK.

C)TOPLANMA ALANLARINDA BULUNAN GÖREVLİLERİN UYARILARINA DİKKAT ETMEK.

D)BULUNDUĞUMUZ KATLARI VE SINIFLARI YUKARI DA BELİRTİLEN SIRAYA GÖRE BOŞALTMAK VE GÖREVLİLERİN BİNADA KİMSENİN KALMADIĞINA EMİN OLDUKTAN SONRA BULUNDUKLARI KATTAN İNMELERİ.

E)ÖNCE GİRİŞ KAT-BİTİMİNDE 1.KAT- SONRA 2.KAT VE EN SON 3.KAT BİNA BOŞALTILARAK GÖREVLİLERİN UYARILARINA GÖRE HAREKET EDİLECEKTİR.

OKUL MÜDÜRÜ
MEHMET VURAL