BAŞARIYA GİDEN YOLUNUZU ÇİZİN!

HAYALLERİNİZİ TAKİP EDİN.

Mahmut Ön Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi alanında yetkin ve uzman rehber öğretmenler tarafından yürütülür ve öğrencilere sistematik olarak akademik ve psikolojik yardım hizmeti sunar.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık birimimizin en büyük hedefi onlara mükemmel bir eğitimin yanı sıra, ilginç, entelektüel bir ortam yaratarak akademik ve kariyer hedeflerini destekleyen programlar sunmaktır.

Psikolojik danışmanlarımız ve rehber öğretmenlerimiz üniversite ve liselere hazırlık sürecinde sürekli bir şekilde öğrencilerimizi takip eder. Hedefleri, kişilik ve akademik gelişimleri hakkında onlarla konuşmak için her zaman vakit ayırır, yardımcı olurlar.

Çeşitli test, teknik ve analizlerle öğrencilerimizin kişilik özellikleri ve meslek eğilimleri tespit edilir. Akademik anlamda eksiklerini tamamlama programına destek olurken hangi şekilde daha iyi öğrenebildiklerine yönelik öğrenme stilleriyle ilgili çalışmalar yapılır, akademik kadro ile birlikte her öğrenciye bireyselleştirilmiş destek programı uygulanır. Öğrencilerin öğrenme stilleri, dikkat süreleri ve eksik alanlarına göre bireyselleştirilmiş ders çalışma programları hazırlanarak takibi yapılır.

Sınav teknik ve stratejileri konusunda öğrencilere bilgi ve eğitim verilirken; sınav kaygısını yoğun yaşayan öğrencilere yönelikte kaygı giderici çalışmalara ağırlık verilir. Merkezi sınavlar öncesinde motivasyon çalışmaları yapılır.

Birimimiz öğrencilerimizin aile ve arkadaşlık ilişkilerini düzenleme ve ihtiyaç ve talepleri halinde psikolojik yardım desteği verme konusunda da her zaman hazırdır.