27 Aralık 2016 Salı günü 5. ve 9. sınıf öğrencilerimize yönelik “Rahmi Koç Müzesi” gezisi düzenledik. Rahmi Koç Müzesi; Atatürk’ün kıyafetlerinden mini otomobil koleksiyonuna, denizaltından uçaklara kadar bizi oldukça şaşırtan, gerçekten görülmeye değer bir müze. Özellikle tersane bölümünde sergilenen eserler; denizcilik koleksiyonu, bilgisayar tarihine ait objeler, motosiklet ve bisikletler, at arabaları, kağnılar, klasik otomobiller, raylı ulaşıma ait eserler, tarımla ilgili objeler, zeytinyağı fabrikası ve su altı koleksiyonu öğrencilerimizin epey dikkatini çekti. Ayrıca müzenin kendine has atölyeleri ve yetkili kişilerin verdiği bilgiler sayesinde fen ve matematik bilimlerinin uygulanabilirliğini gördük. Bu atölyelerde eğitim alan öğrencilerimizin katıldığı ufak çaplı deneyleri fotoğraflarda görmekteyiz. Diğer müzelerden farklı olarak öğrencilere bu tür çalışmalar sunan müzeden yakaladığımız kesitleri sizlere sunuyoruz.