YTS (YAZ TAKİP SİSTEMİ)

YTS Programı Nedir, Nasıl Çalışır?

Öğrencilerimizin yaz tatili boyunca akademik, bilişsel ve sosyal gelişimlerini takip altında tutacağımız program, Eğitimsel/Bilişsel bir akademik takip programıdır.

YTS Programının Amacı Nedir?

Yaz tatili dönemi boyunca uygulayacağımız Eğitimsel/Bilişsel öğrenci takip programı ile öğrencilerimizin akademik motivasyonlarını arttırmayı, toplumsal becerilerini geliştirmeyi, okuma, matematik, fen ve teknoloji başarılarını arttırmayı , akademik ve sosyal öz yeterlilik kazandırmayı hedeflemekteyiz.

YTS Programı Nasıl Uygulanır?

• Kişiye özel ders çalışma programları hazırlanır.

Öğrencilerimiz geçmiş yıllar üzerinden bir konu tarama çalışmasına tabi tutulur.Her öğrencinin ihtiyacına göre hazırlanan çalışma programlarında öğrencilerin soru çözme, konu çalışma ve eğitim videolarıyla bilgilerini pekiştirmeleri hedeflenir.

• Zenginleştiren Öneriler Sunulur.
  • Kitap Önerileri:

Kitap okuma öğrencilerin düşünmesini olgunlaştırır, besler ve çabuklaştırır. Aynı zamanda yaz tatili gibi serbest bir zaman diliminde kişinin stresini azaltır, eğlenceli vakit geçirmesini sağlar. Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı öğretmenlerimiz tarafından öğrenciler için hazırlanan kitap öneri listesi dahilinde her öğrencimizin haftada en az bir kitap okumasını öneririz.

• Sosyal Etkinlikler ve Toplum Hizmetleri:

Öğrencilerimizi hayata hazırlamak ve bakış açılarını olumlu yönde değiştirmek için yaz boyu yapabilecekleri toplum çalışmaları ve sosyal etkinliklerle ilgili önerilerde bulunuruz(örn: çocuk esirgeme kurumları, huzurevleri, belediyelere bağlı kamu yararına çalışan birimlerde aktivite ve toplum hizmetleri vb…). Öğrencilerimizin yaz tatilini verimli ve sorumluluk alarak geçirmelerini hedefleriz. Önerilen toplum hizmeti çalışmalarına katılması öğrencinin gerçek sorunlarla tanışması ve bunları yapıcı bir şekilde çözmesine olanak sağlar.

• Aile Katılımı:

Öğrencilerimizin yaz tatili boyunca aileleri ile yapacakları tiyatro, sinema, eğlence ve kültür gezilerine de vakit ayırmasını öneririz.

• Değerlendirme:

Öğrenciler kendilerine özel hazırlanan tekrar ve soru çözme programlarını ve aktivitelerini değerlendirme çalışmaları için iki haftada bir okula davet edilir. Danışman öğretmenleri tarafından programın işleyişi değerlendirilir Gerekli düzenlemeler yapılır. Şehir dışında bulunan öğrenciler için bu takip telefonla yapılır.

ÖZEL MAHMUT ÖN KOLEJİ EĞİTİM PLANLAMA VE KOORDİNASYON